• "Isten nem személyválogató, mindenki kedves előtte." (Apcsel. 10,34)

    "Isten nem személyválogató, mindenki kedves előtte." (Apcsel. 10,34)

Jegyesoktatás

A jegyesoktatásra plébánosunknál kell jelentkezni vagy a szentmisék előtt, vagy a honlapon is található valamelyik elérhetőségén.

Községünkben már 15 éve tartunk jegyesoktatást, ami maximálisan 9 alkalommal történik. Az időpontokat mindig a jegyesekkel egyeztetve tűzzük ki, és egy vezető maximum 3 párral indítja a kurzust. Kellő rugalmassággal osztják be a találkozók időpontját, mennyiségét és sűrűségét.  Három hitét élő és gyakorlattal rendelkező házaspár végzi a felkészítést, így akár 9 jegyespár is készülhet egyszerre, és mégis külön.  A felkészítések végén a plébános vezeti a találkozót, amin a házasság szentségi vonulatát, az esküvő gyakorlati menetét és a gyónási lehetőséget beszéli meg apárokkal.

Mivel az esküvővel egy új, közös élet veszi kezdetét, és mert a társadalom tapasztalata szerint szinte lehetetlen boldogan élni egyetlen személy mellett, szinte elengedhetetlen a döntés meghozatala előtt egy minden lényeges szempontra kiterjedő beszélgetés sorozat. Ez sem garancia a holtig tartó hűségre, de megmutatja az utat, amin lehet boldogan járni.

A jegyesek keresztény házasságra való jelentkezése olyan élet melletti döntésre utalnak, ami pusztán emberi erőfeszítéssel nem megvalósítható, ezért bátorítjuk a készülőket, hogy ne riadjanak vissza a komoly felkészüléstől, inkább kapaszkodjanak Isten feléjük nyújtott kezébe. Ezt szolgálja a felkészítés.