bemutatkozás

2015.11.30.

Mi is történt velünk 5 év óta?

5 éves a Szent Anna idősklub

 Az Idősklub 2010. augusztusában alakult 16 fővel. Havonta egyszer, a hó első szerdáján jövünk össze. Vezetője Somogyi Károly, de vannak segítői, így azt mondhatjuk a klubnak Vezetősége van.

Az elgondolás induláskor az volt, hogy lehetőséget teremtsünk  olyan idős templombajáróknak, akik szeretnének kötetlenül beszélgetni hitünkről, és  őket érdeklő más témákról is. Összejöveteleinken szó volt magányosságról, szenvedésről, megbocsájtásról, de beszélgettünk az angyalokról is. Hosszabb időn keresztül foglalkoztunk János evangéliumával Gyökössy Endre könyve alapján. Alkalmanként szentek életét elemezzük úgy, hogy mindig más készül fel a szent életéből. Farsang hónapjában vidám történeteket, vicceket hoz mindenki, és kvízjátékokat is játszunk.

Tavaly és az idén is szept. hónapban a solymári Fatimai szűzanya kápolnához zarándokoltunk ahol rózsafüzért imádkoztunk. A 40 órás szentségimádáson mindig vállalunk  egy órát, amelyen mindenki részt vesz és imát mond.

Köszöntések vannak a szülinapos hónapokban. Ha többnek van születésnapja a hónapban, mindenkinek külön éneklünk, áldást kérünk. ( az agapé nem kötelező, ötletszerű)

Jelenleg stabil 10 fős a létszámunk. Néhányan a kezdő csapatból kimaradtak,  (sajnos a férfiak mind) de jöttek újak is, legutóbb egy házaspár. Az összejövetelek mindig jó hangulatuak.

Vezetőnk  2016-ra kiadta feladatul mindenkinek, hogy hozzunk új ötleteket, mi most ezen „dolgozunk” – és kiváncsian várjuk az Ő ötleteit!

Bizalommal tekintünk a jövőre, ….folyt.köv.!

vissza